Boksta Malatya'nın Gururu Sedef Nergiz

Sedef NERGİZ 75 kg'da Avrupa Boks Şampiyonasında Avrupa 2.'si oldu.

31-07-2023

Yıldız Kadın ve Erkek Avrupa Boks Şampiyonası 19-31 temmuz 2023 tarihlerinde Romanya’da yapıldı.

Malatyalı Boksör Sedef NERGİZ ilk defa katıldığı Avrupa Boks Şampiyonasında 75 kg'da Avrupa İkincisi oldu.

Sedef NERGİZ Şampiyona ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “Ülkemizi ve Malatya’mızı en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum çok gururluyum. Tatbiki gönül isterdi ki şampiyon olayım. Ben elimden gelenin fazlasıyla mücadele ettim ama hakkımla aldığım maç karşı tarafa verildi. İlk Avrupa Şampiyonasına katıldım bu benim için büyük bir deneyim ve tecrübe oldu. Daha iyi hazırlayacağım. Bu madalyayı Aileme, sevenlerime, hocama, Kulübümüze ve tüm Malatyalı hemşehrilerimize armağan ediyorum.

Bana her zaman inanan, güvenen Milli Takım Antrenörüm Ramazan YAVUZ hocamıza ayrıca teşekkür eder şükranlarımı sunuyorum. Her daim güçlerini yanımda hissettiğim Aileme minnettarım.

Bu bir başlangıç daha güzel başarılar bizi bekliyor. Bana, Aileme ve ülkemize böyle bir mutluluk yaşattığı için Allah'a sonsuz hamt ve şükürler ediyorum. Dedi."

Milli Takım Antrenörü Ramazan YAVUZ ise şunları söyledi; " Hiç bir başarı kolay elde edilmiyor. Bu ister bir antrenör olsun isterse bir sporcu olsun. Her şeyin başında fedakârlık, çalışmak, güven, istikrar, inanmak geliyor. Hepsi birbirine bağlantılıdır. Dolayısıyla çalışmalar uzun zaman ve meşakkatli bir yoldur.

Malatya’mıza bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı şampiyonlukları ve dereceleri elde ettik. Bu anlamda çok mutlu ve gururluyuz. Allah'a hamt ve şükürler ediyorum. Bugüne kadar ayrı ayrı sporcular olmak üzere Bayanlarda ve Erkeklerde Alt Minikler, Üst Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde Türkiye Boks dereceleri ve şampiyonlar çıkarttık. İnşallah Allah nasip ederse daha büyük başarılar elde edeceğiz.

Çok engellerle karşılaştık çok mağduriyetler yaşadık. Ama pes etmedik ülkemiz ve Malatya'mız için çok çalıştık ve başardık. Beni en çok mutlu eden topluma bir insan kazandırmak, Malatya'mızı ve Ülkemizi en güzel yerlerde temsil etmek.  Bu büyük başarıyı Malatya’mıza ve Ülkemize yaşattığı için sporcumuz Sedef NERGİZ'e teşekkür ediyorum. Ayrıca kıymetli ailesine şükranlarımı sunuyorum. Daha nice büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Tekrardan Avrupa Boks Şampiyonasında Avrupa İkincisi olan Malatyalı Yeni Olimpiyat Spor Kulübü sporcumuz Sedef NERGİZ'i yürekten tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dedi."

Anket

vbet giriş