Vali Baruş Festival Şehrin Her Köşesine Yayılmalı

Vali Baruş Festival Şehrin Her Köşesine Yayılmalı

01-07-2019

Vali Aydın Baruş, 17-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan “23. Uluslararası Malatya Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kayısı Festivali” nedeniyle Basın Mensupları ile bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda Kayısı Festivalinin tarihi serüvenini anlatarak söze başlayan Vali Baruş; Kayısı ekonomik olarak bir değer ifade ederken Malatyalılar için aynı zamanda da yaşam kültürünün çok önemli bir parçası haline geldiğine şahit oluyoruz. Yaşamın her tarafında her mevsiminde kayısının gelişimi kayısının üretimi Malatyalıyı ilgilendiriyor. Daha önceki yıllarda Malatya üzerine çok değişik toplantılar, seminerler, çalışmalar yürütülmüş tabii bu çalışmalar neticesinde kayısının sorunları tespit edilmiş bunları çözme yönünde bazı adımlar atılmış ama bu adımların yetersiz olduğunu görüyoruz. Çünkü kayısı daha üretim safhasından itibaren yetiştirilmesi, sağlıklı ortamda pazara sunulması ve pazarlamada da ekonomik değerini elde etmesi için çok değişik aşamalarda gayret sarf edilmesi gereken bir husus. Bu anlamda Kayısı Festivali de Malatya Kaysısının tanıtımı, Malatya insanının kültür değerlerinin Türkiye ve dünyaya duyurulması ve aslında Malatya isminin ne anlama geldiğini ifade etme manasında çok önemli bir olaydır.

Malatya İsmine ve Malatya Kayısısına Tüm Malatyalılar Sahip Çıkmalı

Buradaki amacımız sadece Malatya Kayısısını değil aynı zamanda kültür değerlerimizi tanıtmak ve Malatyalılar arasında Malatyalılık birincinin daha üst düzeylere çıkarılmasını sağlamak. Malatya ismine ve Malatya kayısısına tüm Malatyalılar sahip çıkmalı. Bizler yöneticiler olarak başta tüm vatandaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, basın mensuplarımız Malatya kayısısının isminin hiçbir şekilde lekelenmemesi, Malatya isminin lekelenmemesi için elimizden gelen

gayreti göstermek durumundayız. Onun için buradan ricam lütfen olumsuzlukları değil, Malatya’nın tüm olumlu özelliklerini öne çıkaran Malatya’nın gerçekten bu ülke için ne kadar büyük bir değer taşıdığını ifade etme anlamında faaliyetlerde bulunalım duyurularda bulunalım ve Malatya insanının bu festivale sahip çıkmasını sağlayalım.

Coğrafi Tescil İşareti Alan Kaysımızın Logosunu Kullanmaya Özen Gösterelim

Malatya kayısısı Avrupa Birliğinden üçüncü tescil alan coğrafi tescil işareti alan ürünümüz ama bu tescil değerini biz şimdiye kadar çok iyi bir şekilde kullandık diyemeyiz. Onun için burada herkesten ricam, tüm vatandaşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan ve özellikle medya kuruluşlarımızdan ricam Malatya kayısısı logosunu bütün sitelerinizde, gazetelerinizde kullanmaya gayret edelim. Tüm esnafımızdan ricamız iş yerlerinde bu logoyu kullanmaya gayret edelim ve bu işin ticaretini yapan değerli iş adamlarımız bu logoyu kullanmak Malatyalı olma borcudur bu kayısıya karşı olan borcumuzdur vatandaşımıza karşı olan borcumuzdur. Biz böyle hareket edersek insanların ülkemizin diğer tarafındaki insanların düşüncesindeki imajındaki Malatya’yı da olumlu yönde değiştirmiş oluruz.

Festival Şehrin Her Köşesine Yayılmalı

Bu yıl 23. sü düzenlenecek kayısı festivalinde bazı etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerin sadece festivalin yapılacağı alanda değil şehir içerisinde gerçekleştirilmesi önemli. Biz festivalin resmi programını, açılış programını çok önemsemiyoruz. Çünkü biz insanlarla birlikte olduğumuzda bunun değer kazandığına inanıyoruz. İnsanlarla birlikte olmayan, vatandaşların katılımını sağlamayan festivaller, organizasyonlar hiçbir zaman başarılı olamazlar. Onun için bu festivalin değişik aşamadaki etkinliklerini şehir içerisinde gerçekleştirilmesini de önemsiyoruz. Önümüzdeki yıllarda özellikle şehrin değişik mahallelerinde yapılacak etkinliklerle, yarışmalarla, programlarla Malatya insanının bu festivale katılımının en üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışmamız lazım diye düşünüyorum.

Tüm Malatyalıları Kortej Yürüyüşüne Katılımını Bekliyoruz

Bu yıl yapılacak etkinliklerde öncelikle bir kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek ve kortej yürüyüşüne tüm Malatyalıların katılımının sağlanması için duyurulması yönünde siz Medya mensuplarımızdan rica ediyoruz. Biz burada ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, Malatyalı olmanın ayrıcalık olduğunu Malatya insanın birbirine ne kadar tutkun olduğunu göstermek durumundayız ki bu tüm ulusal medya kuruluşlarında yer alsın bu kortej yürüyüşü. Malatya gerektiğinde tüm değerlerine sahip çıkan bu yönde göğsünü siper eden anlayışta bir kültüre sahip, bu kültür tarihten gelen bir kültür bu eşsiz bir yaşam kültürü bunu tüm dünyaya göstermemiz lazım.

Kayısıda Pazarlama Stratejisi Eksikliği: Ambalajlama

Festival kapsamında bazı yarışmalar yapılacak bu yarışmalarda en iyisi yaş kayısı seçilecek, yaş kayısı yeme yarışması düzenlenecek, en iyi kayısı ambalajı yarışması ki benim öteden beri söyleye geldiğim şudur kayısıda eksik olan en önemli yönlerden birisi güzel bir ambalajda insanların dikkatini çekecek bir ambalajda ürününüzü pazara sürmezseniz değerini kaybeder. Onun için bu ambalaj konusu çok önemli önümüzdeki süreçte bu anlamda farklı çalışmalar yürüteceğiz ve ambalaj konusunda Malatya kayısının değerini bulması ve pazara sunulması için bu çalışmalara önem vereceğiz. Diğer bir yarışma kayısıda patik yapma, önemli olan ilginç yarışmalar vasıtasıyla kayısının ismini tüm medya nezdinde duyurmaktır. En iyi vitrin yarışması da bu tanıtıma katkı sağlayacak önemli yarışmalardan birisi olacaktır. Ayrıca Uluslararası halkoyunları değişik ülkelerden gelen halkoyunları ekipleri şehrimizin değişik merkezlerinde ve ilçelerimizin meydanlarında gösteriler sunacaktır.

Malatyalılık Değeri Sadece Sözde Kalacak Bir Değer Değildir

Festivale, Malatya’nın ilçeleri ve çevremizde kayısı üretimi yapan ilçelerimizi de buna dâhil edersek çok daha güzel bir kazanım olacaktır. Çünkü biz Malatyalılık bilincini sadece bir şehir ismi olarak görmüyoruz biz çevrenizde yaşayan ilçelerimizle bu şehrin kültürüne katkı sunan diğer vatandaşlarımızla birlikte değerlendiriliyoruz. Çünkü Malatyalılık değeri sadece sözde kalacak bir değer değildir. Bizim

yaşam kültürümüze katkı sunan bu insanların buna iştirak ettikleri takdirde anlam kazanacaktır. Yine Mişmiş park da festival boyunca bu ekipler gösterilerini sunacaklar şehrimizin değişik noktalarında müzik ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek ve böylece şehrimizin dört bir tarafında festival havası estirilmesi sağlanacak. Ayrıca festival kapsamında akşamları da ulusal çapta değerli sanatçılarımız konserler verecekler ve böylece bu festivalin birlik beraberlik kardeşlik ve birbirimizle dayanışma anlamında birbirimize kalplerimizi açma anlamında çok önemli bir kazanımı sağlayacağını inanıyorum.

Konuşmaların ardından toplantı basın Mensuplarının soru ve önerilerinin dinlenmesi ile devam etti.

Anket

vbet giriş