Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Ders Gibi Not Verilecek

Sosyal ve Kültürel Etkinliklere Ders Gibi Not Verilecek

09-05-2019

MTÜ’de Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Öğrenciler İçin Kredi Notu Olacak

 Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  üniversitede düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerin topluma hizmet dersi olarak uygulanacağını ve öğrencilerin bu kapsamda kredi notu alacağını açıklayarak, “Biz öğrencilerimize bir nevi üniversitenin kapılarını hem topluma hizmet alanında,  hem sosyal alanda gelişme anlamında elimizden geldiğince açtık.” dedi.

  Malatya Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen  “'İletişim Başarı Sanatıdır' konulu Kariyer ve Marka Sohbetlerine İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev konuşmacı olarak katıldı.

 -“Sosyal Ve Kültürel Etkinliklere Ders Gibi Not Verilecek”

 Etkinliğin açılışında konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, iletişim ve iletişim kurmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Göremiyorsanız,  sadece eleştiriyorsanız o zaman ilerleyemezsiniz.  O yüzden önce aynaya bakıp, ‘Biz nerde, nasıl hata yaptık ne kadar katıldık, ne  kadar dinledik, ne kattık’ ona bakmamız lazım. Bizde öğrencilerimizin başarılı bir çalışma sergilemesi ve daha güzel kariyer ve marka alanında üretim yapmaları için emek harcıyoruz.” Dedi.

  Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlene kültürel ve sosyal etkinliklerin topluma hizmet dersi olarak uygulanacağını ve öğrencilerin bu kapsamda kredi notu alacağını açıklayan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut şöyle konuştu;  “Bazen günde, hafta da çok yoğun etkinliklerimiz oluyor. Bugün de sürpriz olarak iki tane etkinliğimiz oluyor. Çünkü Çarşamba günlerini biz Senato Kararı ile sosyal etkinlikler ve topluma hizmet dersi koyalım diye tartıştık. Bu anlamda da öğrencilerimize bu etkinlikler artık kredi olarak sayılacak ve katılım belgesi vericeğiz. Bunları ders olarak da hocalarımızla birlikte vereceğiz. Sadece bu toplantı. Seminer ve konferanslar değil,  mesela bir okula gidip sıraları boyadınız veya gittiniz bir yerde topluma fayda sağlayacak çalışmalar yaptınız bunların hepsi bu kapsamda değerlendirilecek. Bunlar sadece sosyal anlamda değil,  eğitim alanında da gerçekleşmiş olacak. Biz öğrencilerimize bir nevi üniversitenin kapılarını hem topluma hizmet alanında,  hem sosyal alanda gelişme anlamında elimizden geldiğince açtık.”

 -“ İletişim aldığımız cevaptır”

 İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev, konferansında, “Tek başına yürüyen hızlı yürür, birlikte yürüyen uzun yürür. Bunu unutmayın. Tek başına yürüyen hızlı yürür ama çabuk yorulur. Birlikte yürüdüğünüz zaman daha hızlı yol kat edersiniz. İletişiminde bu birlikte yürüme sürecinde hayattaki başarı sürecinizde, özel hayatınızdaki, duygusal ve sosyal zekanızı ilerletmekte en önemli araçlar elinizdeki iletişimdir. İletişim aldığımız cevaptır. İletişim dediğiniz şey anne karnında başlıyor zaten, annenizin karnında sizinle geçtiği iletişimle başlıyor” dedi.

 Türküsev şöyle konuştu, “Türkiye’ye damga vurmuş insanların, halkta karşılık bulmuş insanlar,ın öncelikle halka iletişimle ulaşabildiğini görüyorsunuz. Siz insanları sevmek zorunda değilsiniz, saymak zorundasınız. Siz insanlarla yaşamak zorunda değilsiniz, ama çalışmak zorundasınız. Eğer başarmayı ve ilerlemeyi istiyorsanız, duygularınızı kontrol edeceksiniz. Ne olursanız olun, rol model alın ama rol çalmayın, taklitlerinden kaçınınız.  Benim gibi olma, benden daha farklı ol ve bu ülkeye sende bir değer kat. Benim yapmadığım bir şeyi yap.  Benim ayağıma taş koyanlara, bana kötülük yapanlardan Allah bin kere razı olsun. Çünkü sizi yıkamayan her şey sizi daha çok güçlendiriyor. Kaybetmek değil, pes etmek insanı bitirir. Asla pes etmem, benim canım yerinde olduğu sürece rıskı veren Allah. Hiç eyvallahım olmaz. Yanınızda ne kadar çok insan yetiştirirseniz, sizin işiniz daha çok kolaylaşır.”

 Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Karabulut, yazar Türüksev’e plaket, öğrenciler tarafından yapılmış çini tabak ve kuru kayısı hediye etti.

Anket

vbet giriş