Obezite Cerrahisi Yaşam Süresini Uzatıyor

Obezite Cerrahisi Yaşam Süresini Uzatıyor

15-04-2018

Son yılların en önemli sağlık sorunlarının başında gelen obezite birçok kronik hastalığa da zemin hazırlıyor. Yaşam tarzı değişikliği ve ilaçlarla tedavi edilemeyen hastalar robotik obezite cerrahisi ile sağlıklı bir yaşama adım atıyor.

Yeme ve yaşam alışkanlıklarımızın değiş- mesiyle hızla kilo almaya başladık. Birkaç kilo fazlalık yaşam kalitesini çok fazla etkilemezken, obezite sınırına dayanan kilo, çeşitli hastalıkları da beraberinde getiriyor. Liv Hospital İstanbul Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Altun, obezitenin vücutta aşırı yağ dokusunun birikmesi olduğunu söylüyor. Vücut kitle indeksi (VKİ) 30 ve üzerinde olanların obez, VKİ 25-30 arasındakilerin ise aşırı kilolu olarak tanımlandığını belirten Doç. Dr. Altun, hastalıkla ilgili bilgi veriyor. VKİ 25 ve üzerinde olanlara tedavi uygulanabilir. Obezite tedavisindeki cerrahi dışı yöntemlerin başında, hayat tarzının değiştirilmesi geliyor.

İlk adım diyet ile atılıyor. Hastanın aldığı kalori düşürülüp daha sağlıklı yeme biçimi oluşturuluyor. Diyetle birlikte kişinin fiziksel aktivitesinin de artırılması gerekiyor. İlaçlar yan etkilerinden dolayı dikkatli kullanılmalı Doç. Dr. Hasan Altun, davranış değişikliklerinin önemini şöyle anlatıyor: Kişinin kilo almasını sağlayan faktör, stres veya durumlar saptanır.

Bu yanlış davranışlar düzeltilmeye çalışılır. Yemek yeme ile ilgili duygusal ve davranışsal sorunların düzeltilmesi ile ilgili tedaviler programlanır. Bu tedaviler kişisel veya destek grupları olarak uygulanabilir. Bu yöntemlere destek olarak da ilaç tedavisine başlanır. Unutmamak gerekir ki ilaç tedavisi diğer yöntemlere alternatif olmaz. Obezite tedavisine kullanılabilecek ilaç çeşidi çok fazla değil. İlaçlar tedavi için değil, genelde kiloyu korumak için kullanılır. İlaç kesildiğinde etkileri de azalır. Diyet ve egzersize göre yan etkileri daha fazla olduğundan dikkatli kullanımına özen gösterilmeli. Kronik yandaş hastalıklar da tedavi edilmiş oluyor Obezite cerrahisi sonrası obez hastaların sağlıklı kilolarına kavuşması sayesinde kronik yandaş hastalıkların da tedavisi gerçekleşiyor ya da şiddeti azalıyor. Cerrahi girişimler obez hastaların beklenen yaşam sürelerini uzatıyor.

Liv Hospital İstanbul Bariatrik Cerrahi Yaşam Koçu Neval Baydemir, kendi deneyimini aktarıyor. İnsanın en uzun yolculuğu kendiyle çıktığıdır. En büyük savaşı da iradesi ve sağlığı arasında kalması...

Çoğu yolu denersiniz, hemen bir ameliyat masasına yatmak kolay değildir. Ama sağlığınız gün geçtikçe birçok şeye izin vermez olur, çıkılan merdivenlerde tıkanan nefesler, bitmeyen tatlı krizleri, tansiyon, şeker ve kilonun getirdiği tüm yükler yetmezmiş gibi sağlığınızdan da olursunuz. Cerrahi ile 3 yılda 148 kilodan 68’e düştü Çağımızda obeziteye mahkum olmak zorunda değilsiniz. Obezite cerrahisi doğru bir cerrah ve 360 derece multidisipliner yaklaşımla uygulandığında mucizeler yaratır. Tüp mide ameliyatıyla, 3 yıl içinde 148 kilodan, 68 kiloya inen biri olarak tüm süreçleri bizzat kendim deneyimledim. Ve bu süreçte en önemli olan şeyin usta bir cerrah ile multidisipliner bir yaklaşım olduğunu gördüm. Liv Hospital’da obezite cerrahisi için gelen hastalarımıza, ameliyat öncesi ve sonrasında gerekli her türlü desteği sağlıyoruz.

Konusunda uzmanlaşmış profesyonel bir ekip ve doktorunuza inanarak ilerlediğiniz yolda bizim gibi süreçlerden geçmiş birçok hastaya da  umut ışığı oluyoruz. Liv Hospital olarak obezite cerrahisinde, dünyaca geçerli “Mükemmeliyet Merkezi” akreditasyonuna da sahibiz. Hastalarımıza, ameliyat öncesi endokrinoloji, psikoloji, diyet ve beslenme, kardiyoloji, anestezi ve cerrahi ile ilgili detaylı bir muayeneden geçiriyoruz. Tam bir ekip çalışması ile hasta odaklı yaklaşımı benimsiyoruz. 7/24, yediğiniz yemekten attığınız adıma, kontrollerinize kadar ameliyat sonrası da yanınızda oluyoruz. Yalnız olmadığınızı bilmeniz için tüm ekibimizle elinizi tutmak, hayallerinizi hayallerimiz yapmak için buradayız.

Anket

vbet giriş