MTSO’dan En Güzel Kariyerim Anneliğim Konferansı

MTSO’dan En Güzel Kariyerim Anneliğim Konferansı

10-05-2019

Malatya Ticaret Ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “En Güzel Kariyerim Anneliğim” etkinliği Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

“ANNE DEMEK FEDAKÂRLIK DEMEKTİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu “Cennetin ayağının altında olduğu Annelerimiz ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Annelerimiz Kocaman kalplerine dünyaları sığdıranlardır. Bir çocuğu 9 ay karnında taşıyan, zorluklara katlanan, yıllarca sevgi ve şefkat ile büyüten, sabır ve sevgi abideleri anneleri sadece Anneler Günü'nde hatırlamak elbette yetmez.

Annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Annelerimizin sevgileri karşılıksızdır. Anne demek Merhamet demektir, Şefkat Demektir, Fedakârlık demektir, Affetmek demektir, Güven demektir ve Dostluk demektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Hepinizin Anneler Günü'nü tekrar kutluyorum.” dedi.

“ANNELER BİZİM GÖNLÜMÜZÜN İLACI”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder Kadın “Girişimciler İcra Kurulu tarafından düzenlenen bu etkinlikte öncelikle tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız diyorum. Siz bizim her şeyimizsiniz. Biz kaç yaşında olur isek olalım, bizim sizlere ihtiyacımız var. İnsan 70 yaşında da olsa, 80 yaşında da olsa bir annenin evladına olan şefkati, duygusal yaklaşımı bitmez. İyi ki varsınız. Hepimizin bu dünyada bir takım görevleri ifa etmek için değişik kademelerde değişik görevlerde bulunuyoruz. Hepimizin ortak amacı, birbirimizin yaşamını kolaylaştırmak. Bunları yaparken, değişik birimler, değişik kademeler olabilir, değişik görevleri olur, bunlardan bir tanesi de anneliktir. Bir toplumun gelişmesinde, toplumun ilerlemesinde ve özellik toplumda sosyal ahlakın beraber yaşama ahlakını inşa eden kişiler annelerdir. Anneler, bizlerin başının tacıdır. Anneler bizim gönlümüzün ilacı. Hani diyor ya evlat ne olursa olsun, anneye ihtiyacı vardır.

Biz böyle bir anlayışa mensubuz. Ben özellikle dinimizin de emrettiği “Anne ve Babanıza Öf Bile Demeyiniz” ifadesiyle onlar çok ulvi bir konumdalar. Ulvi bir görevi yerine getiriyorlar. Biz toplum olarak diğer toplumlardan diğer milletlerden farklıyız, bizim örfümüz, anananemiz vardır. Bizim geleneğimiz vardır. Biz sadece kendimiz için yaşamayız. Bir insanlığın ölümünü, tüm insanlığın ölümü olarak biliriz. Öyle yaşarız, öyle hayatımızı idame ettiririz. Dolayısıyla bizim sorumluluğumuz çok büyük. İşte bu sorumluluğu çok büyük olan insanları yetiştiren siz annelersiniz. Siz elleri öpülesice, siz gece uykularından feragat eden, siz kendi hayatından, kendi yaşamından feragat eden insanlarsınız ve siz bizim için çok değerlisiniz. Denildiği gibi sizi bir güne sığdırmak yetmez. Sizi her an yaşamak lazım. Sizi her gün yaşamak lazım, Sivil toplum örgütleri olarak bizler annelerin kıymetiniz bilmemiz lazım” dedi.

“CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR”

Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hilal Acı ise yaptığı konuşmada “Peygamber Efendimizin Cennet annelerin ayakları altındadır hadisi Şerif’i ile payelendirdiği, varlıkları ile hayata anlam katan sevgi dolu Yürekleri ile çocuklarına yol gösteren onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde kılavuz görevi gören annelerimizin hakkı hiçbir zaman ödenmez. Hayat tecrübeleri ile geleceğimizi şekillendiren bizleri güçlü kılan imrenilecek bir tahammülle yetişmemizi sağlayarak dünyanın en yüce görevini yerine getiren annelerimizi en kalbi duygularımla selamlarken, şanlı bayrağımızın gölgesi altında nefes almamıza vesile olan aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve o koca yürekli analarımızın önünde saygıyla eğiliyor ve elleri öpülesi tüm annelerin Anneler gününü kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu tarafından düzenlenen “En Güzel Kariyerim Anneliğim” konulu etkinliğe konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Şeyda Erkuş, Öğretim Üyesi Dr. Burcu Kayhan Tetik, Girişim Grubu Proje Direktörü Gülhan Bayındır ve Öğretim Üyesi Dr. Hülya Bingöl tarafından Anne Çocuk ilişkileri üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinliğin ardından katılımcılara günün anlam ve önemine ilişkin olarak Plaket verildi.

Anket

vbet giriş