Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi.

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz, Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Recep Bentli ve çok sayıda akademik ve idari personel ve öğrencinin katılımı ile kutlandı.

21-03-2024

Kutlamada konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Recep Bentli: “Çok değerli çalışma arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler. Bugün uzamış gecelerin artık gündüzleştiği, çiçeklerin açtığı, doğanın yeşillendiği Bahar Bayramı dediğimiz bir günü kutlamak, birtakım etkinlikler yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Dostluğun ve bereketin simgesi olarak önümüzdeki yıl da tüm Türk coğrafyasında barışa, bolluğa, berekete inşallah vesile olur. Öncelikle bu etkinliği düzenleyen üniversitemizdeki tüm yöneticilerimize, çok emek veren Yalçın hocamıza ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Sayın Prof. Dr. Recep Bentli’nin konuşmalarının ardından Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, Malatya Turgut Özel Üniversitesinde ateş yakma, demir dövme, ok atışları, halk oyunları gösterisi gibi etkinliklerle kutlandı.

Anket

vbet giriş