Kent Konseyi Genel Sekreteri Artan MGC’ni Ziyaret Etti

İstenmeyen Sokak Adları Değiştirilecek

18-02-2022

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya’da bazı sokaklara verilen gülünç isimleri değiştirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Malatya Kent Konseyi genel sekreteri Av. Abdulkadir Artan ile kent konseyi genel sekreter yardımcısı Hasan Batar’dan Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ye ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret için teşekkür eden MGC başkanı Vahap Güner; “Malatya kent konseyi, Malatya büyükşehir belediyesinin bütün STK’ların iştirakleriyle oluşmuş ve Malatya’da yapılması gereken hizmetler konusunda da bütün STK’ların görüşlerini, projelerini anlattığı bir platform. Bu nedenle de Malatya Kent konseyine önemli görevler düşmektedir.” dedi.

 “YAPILAN ÇALIŞMALAR TANITILACAK”

Kent konseyi tarafından yapılan çalışmaların anlatılacağı bir etkinlik düzenleneceğini kaydeden Malatya Kent Konseyi genel sekreteri Av. Abdulkadir Artan; “Kent konseyimizin paydaşlarından bir tanesi de gazeteciler cemiyetimizdir. Hiç şüphesiz şehrimizde gerek belediyecilik hizmetlerini, gerekse merkezi hükümetin icraatlarının takibi noktasında MGC ile birlikte çalışmayı çok değerli görüyoruz. Önümüzdeki günlerde de yapılan ve yapılmakta olan hizmetleri yerinde görmek için bir çalışma başlatacağız. Havaların hemen ısınmasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda inşallah bunu başlatacağız. Gazeteciler olarak bizleri desteklerseniz mutluluk duyarız.” dedi.

“KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

MGC yönetim kurulu üyesi Remzi Hayta’nın, ‘Malatya’daki bazı sokak isimlerinin çok gülünç olması gündeme defalarca getirmiştik. Bu yönden çalışmalar var mı, varsa ne durumda? Sorusuna yanıt veren Artan; “Atilla Kantarcı beyefendinin, kültür ve yaşam derneği isimli bir derneği var.  Malatya Büyükşehir belediyemize müracaat ettiğinde sayın başkanımız Selahattin Gürkan, kent konseyini işaret ettiler. Beraber bir çalışma yaptık. Küçük bir çalışma tamamlandı. Belediyemize sunduk. Aldığımız haberlere göre belediyemiz gayet sıcak bakıyor. Ama maalesef bunun kötü bir tarafı var, Malatya’mızla hiç alakası olmayan, kent hafızamızı ortadan kaldıran bir takım isimlendirmeler olmuş. Bizlerde bunu yaşıyoruz. Örneğin ben Kırçuval Mahallesinde yaşıyorum. Kırçuval mahallesi bölündü. Bir kısmımız Sancaktar mahallesine gittik  ama mahallenin ortasındaki Kırçuval sokak Aytaç sokak oldu. Aytaç’ın bizimle uzaktan yakına bir alakası yok. Hatta bazen gülünç , düşünebiliyor musunuz? İçinde bulunduğumuz şehrin eski adı Aspuzu ama biz Aspuzu’yu Tecde tarafında tepelik kısımda küçük bir sokağa vermişiz Bunları değiştirecek bir takım tekliflerimiz oldu. Ama tümünü çözecek mahiyette değil. Çünkü maalesef bir maliyet çıkıyor ortaya.” diye konuştu.  

Hayta’nın İstanbul’da sokaklara numara verildiğini, burada böyle bir çalışma olabilir mi? Sorusuna cevap veren Artan, “Örneğin bizim bir posbıyık sokağımız var. Şimdi İstanbul’dan 30-40 sene kalan bir insan döndüğünde ‘benim babam Posbıyık sokaktaymış’ dediğinde bulma ihtimali var, birde geçmişiyle bağ kurmak. Yeni yapılacak sokalar için o uygun olabilir ama eski sokaklar için bu nedenle olmayacağı düşüncesindeyim. Bizim Kanaat’ımız. Sonuçta biz bir teklifte bulunduk küçük ölçekli bir teklif eğer orada bir kabul görürse, Malatya kamuoyu da bizi desteklerse biz daha büyüğüne cesaret ederiz.” dedi.

Anket

vbet giriş