Kahtalı Şirketinin Şeker Bayiliğini Bıraktığını Açıkladı

Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı, Türk Şeker Tarım A.Ş.’nin bayiliğini bırakma kararı aldı. Günlerdir konuşulan şeker dağıtım işini üstlenen Milletvekili Kahtalı’ya ait şirket yaptığı yazılı açıklamayla bayiliği bıraktığını duyurdu.

25-03-2022

Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Şeker Fabrikası’nın bütün şekerini aldıkları ve bir torbasını 200 TL’ ye alıp 400 TL’ ye sattıklarına yönelik iftiralara maruz kaldıklarını ifade ederek, yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamak için firmaları ile Türk Şeker Tarım AŞ’nin bayiliğini bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Saygıdeğer Kamuoyunun Bilgisine: Ülkemizde üretilen şekerin yüzde 40’ını üreten Devlet Şeker Fabrikaları, 50’lik torbalarla yapılan stokçuluğun önüne geçmek, özel şeker fabrikalarının yüksek fiyatlarla vatandaşlarımızı mağdur etmemesini sağlamak ve halkımıza şekeri daha ucuz bir maliyetle ulaştırmak amacıyla; 81 ilimizde şekeri, toptancı, imalatçı gibi işletmelere vermeyip market ve bakkallar eliyle tüketiciye ulaştırmak istemiştir. Bu kapsamda; torba şeker satışını kaldırıp, 5 kilogramlık paketler halinde ambalajlanan şekerlerin, Türkiye genelinde, 81 ilimizde bulunan bayiiler kanalıyla tüketicilerimize ulaştırılması yoluna gitmiştir. Malatya bayisi olan firmamız olarak Fabrikadan alabildiğimiz sadece 1 araç şekerin ilimiz genelinde, market ve bakkallarımıza dağıtımını yapmıştır. Maalesef, Malatya Şeker Fabrikasının bütün şekerini aldığımız ve bir torbasını 200 TL’ ye alıp 400 TL’ ye sattığımız gibi menfur bir iftiraya maruz kaldık. Saygıdeğer kamuoyumuzun şu hususları özellikle bilmesini isteriz.  Şeker Fabrikasının şeker dağıtımında izlemiş olduğu bu yol sadece Malatya’mızda değil 81 ilimizde uygulanmaktadır. Şeker Fabrikalarının izlediği bu yöntemin temel amacı; yukarıda da belirttiğimiz gibi stokçuluğun önüne geçmek ve vatandaşımıza daha uygun fiyatla şekeri ulaştırmaktır. Şeker Fabrikasında üretilen tüm şekerin değil, haftada ancak 1 araç şekerin dağıtımı firmamız tarafından yapılmıştır. Firmamız 5 kilogramlık şekeri 38,78 TL’ ye alıp yüzde 5 kâr ile 40,72 TL’ye marketlerimize ulaştırmıştır. Bu iftiralar karşısında, hemşerilerimiz nezdinde bir yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamak için firmamız Türk Şeker Tarım AŞ’nin bayiliğini bırakma kararı almıştır.”

Anket

vbet giriş