İHH’nın Düzenlediği Konferans’ta Doğu Türkistan Anlatıldı

İHH’nın Düzenlediği Konferans’ta Doğu Türkistan Anlatıldı

21-10-2019

İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü dile getirmek ve kamuoyunu yaşananlar konusunda bilgilendirmek amacıyla bir konferans düzenlendi.

Nurettin Ardıçoğlu Konferans Salonunda yapılan konferansa Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri olan Abdulahad Abdurrahman konuşmacı olarak katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç, “Bugün Bosna’nın büyük lideri Bilge Kral diye vasıflandırılan Aliya İzzetbegoviç’in 16. ölüm yıl dönümü. Bosna’dan Doğu Türkistan’a, Semerkant’tan Buhara’ya, Şam’a, Kudüs’e kadar bütün yeryüzü coğrafyası bizlerin, ümmetin emanetidir. Rabbimiz bu emaneti müminlere ve onları müminleri şahsında bu millete emanet etmiştir. Bugün Filistinli gelip Türkiye’de bir sunum yapabiliyor. Bir milletvekili veya bir düşünür her ne kadar olsa bir Suriyeli ya da başka coğrafyadan bir kişi gelebiliyor. Ama maalesef Doğu Türkistan’dan bir tek fert gelemediği gibi orada yaşananlarla alakalı haber dahi alamıyoruz. Tamamen dünyaya kapalı bir halde çok zor şartlar yaşamaktadırlar” dedi.

Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri olan Abdulahad Abdurrahman ise konuşmasında bin yıldır İslam medeniyetine önemli katkılar yapan Uygur Türklerinin Çin tarafından yok edilmek istendiğini belirterek, Doğu Türkistan’da uygulanan baskı politikalarıyla Türklere Türklükten ve Müslümanlıktan vazgeçme ve Çinli olmanın dayatıldığını söyledi. Abdurrrahman konuşmasında Doğu Türkistan’a sahip çıkılmadığı takdirde İslam dünyasını ikinci bir Endülüs vakasının beklediğini, 35-40 Milyonluk Uygur Türklüğünün tarih sahnesinden silineceğini, bu sebeple yaşanan zulmün engellenmesi en azından dünyaya duyurulması için herkese önemli görevler düştüğünü söyledi.

Anket

vbet giriş