Gelecek Partisi’nde Battalgazi Sami Daşkıran’a Emanet

Gelecek Partisi’nde Teşkilatlanma Devam Ediyor

11-06-2020

Gelecek Partisi’nde Teşkilatlanma Devam Ediyor

 Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, tüm Türkiye'de il ve ilçe teşkilatlarını oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Malatya’da da İl Teşkilatının kurulmasının ardından Battalgazi ilçesinde de teşkilatlanan Gelecek Partisi’nde göreve Sami Daşkıran getirildi.

13 Aralık 2019 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde ‘Şimdi yeni şeyler söyleme’ sloganı ile kurulan Gelecek Partisi tüm Türkiye’de teşkilatlanma sürecini hızla sürdürüyor. Türk siyasetine yeni bir soluk kazandıran Gelecek Partisi’nde Malatya’da da İl Teşkilatının kurulmasının ardından metropol ilçelerden biri olan Battalgazi’de de ilçe teşkilatı siyasi ve sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan deneyimli bir isim olan Sami Daşkıran’a teslim edildi.

Teşkilatlanma çalışmaları ile ilgili konuşan Gelecek Partisi Battalgazi İlçe Başkanı Sami Daşkıran, neden Gelecek Partisi sorusuna da yanıt verdi. “Farklı inançlara mensup, farklı etnik kökenlerden gelen ancak bu aziz toprakları vatan bilen hepimiz, eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız” diyen Daşkıran, “Nefrete değil sevgiye, korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya yeni şeyler söylemek için Gelecek diyoruz” dedi

Tek tipçi değil tüm kesimleri kucaklayan demokratik ve çoğulcu bir yaklaşım için Gelecek Partisi ile yola çıktıklarını dile getiren Daşkıran, “Türkiye'nin en eski tartışmalarından biri ülkemizin tam demokratik özgürlükçü ve sivil yeni bir anayasaya kavuşmasıdır. Partimiz, milletimizin hak ettiği yeni anayasanın mümkün olan en geniş katılımla baştan yazılması gerektiğini savunduğu için Gelecek diyoruz. Her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir parlamenter sistemi savunduğu için Gelecek diyoruz. Her yargıcın sadece kendi vicdanıyla karar vermesini sağlayacak bir hukuk düzeni için Gelecek diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkanları Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu nezdinde Genel Başkan Yardımcılarına ve Malatya İl Başkanına teşekkür eden Daşkıran, “Battalgazi’mize, Malatya’mıza, milletimize hizmet etmek için yola çıktık Rabbim muvaffak etsin inşallah. Gelecek’te bir gün gelecek” dedi.

Sami Daşkıran kimdir?

1982 yılında Malatya’da doğan Sami Daşkıran, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Eğitimi hayatının ardından iş hayatına atılan Daşkıran, 2007-2014 yılları arasında İstanbul'da ticari faaliyetlerde bulundu. 2014-2018 yılları arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketinde idari birimlerde memur olarak çalışan Daşkıran, daha sonra memurluktan istifa ederek mermer işleme şirketi kurarak kendi şirketinin başına geçerek ticari hayatına devam etti.

Topluma duyarlı bir hayat felsefesi edinen Daşkıran, Malatya’da Asrın İş İnsanları Derneği'nde Başkan Yardımcılığı ile birlikte İdari ve Mali İşler Komisyon Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Siyasete 2019 yerel seçimlerinde başlayan Sami Daşkıran, Battalgazi İYİ Parti Belediye Başkan adayı Ali Ekinci’nin de danışmanı olarak aktif görevde yer almıştır.

İyi derece de yabancı dil bilen Daşkıran, evli ve üç çocuk babasıdır.

Anket

vbet giriş