Fahri Kayahan’ın Hayatı Film Oluyor

Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli, Fahri Kayahan’ın hayat hikayesini sinemaya uyarlayacak.

17-11-2022

Film çalışmaları 2023’ün Mayıs ve Haziran aylarında başlaması planlanıyor. Malatya Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunan ve yaşamı boyunca birçok filme imza atmış olan Malatyalı ünlü yönetmen Ünal Küpeli yeni projesi hakkında bilgiler verdi.

“ Fahri’nin hayatını Kemal Tahir’in kitabında buldum”

Kendisinin Malatya’yı çok sevdiğini ve Malatya sevdalısı olduğunu ifade eden Küpeli, yeni çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Küpeli; “Ben bir Malatya sevdalısıyım. Özümden, sözümden hiç caymam. Malatya ile ilgili bir konu olduğunda rahmetli Özal’dan bu yana her toplantıya katıldım. Malatya’da fiim çekmek nasip olmadı. Şimdi bu, Müslüm meselesi gündeme geldi. Bir Müslüm hikayesi çok iş yaptı. Fahri Kayahan’ı en çok kitabında bahseden de Kemal Tahir’dir. Hapishane de Fahri Kayahan’ la beraber yatmışlar. Oradan yola çıktım. Çok güzel bir Fahri Kayahan senaryosu yazdım. 1917’de doğmuş, 1969’da ölmüştür. Hayatı boyunca 35 tane bestesi, 4 tane sinema filmi olan bir arkadaşımız Fahri Kayahan. Yani ben Malatya’da herkesle konuştum, Fahri Kayahan hakkında her kafadan bir ses geliyor. Kimse hikayesini, karısı ile olan ilişkisini bilen yok. Ama ben bunu Kemal Tahir’in kitabından çıkarttım. Karısı tabancayla intihar etmiş. Onun üzerine Fahri Kayahan çok vicdan azabı çekmiş. Öldüğü zaman Fahri’nin parmağından 2 tane alyans çıkar. Birisi kendisinin, biriside karısının alyansıdır. Üst üste parmağında 2 tane yüzük vardır. Çok trajik bir hikayesi vardır. Ben bunu elimden geldiğince işledim, bir sinema senaryosu haline getirdim. İnşallah bunu gerçekleştireceğim. Filmin çoğunluğunu burada çekeceğim, bazı İstanbul sahneleri var, onları da İstanbul’da çekeceğim. Filmi 2023 Mayıs ve Haziran tarihleri arasında çekmeyi planlıyorum. Çünkü kayısı bahçelerini görmek istiyorum, mesire yerlerini görmek istiyorum. Eskiden bizim çocukluğumuzda Gündüzbey Pınarbaşı’na, Sürgü Takas’a aileler toplanır çoluk, çocuk gider yerlere kilimler yayılır, yastıklar koyulur, yemekler yapılır oralarda yenirdi. İşte o günlerden birinde Fahri ve arkadaşları utları, cümbüşleri ile konser verirdi. Film oradan başlıyor.

 “Hazır olunca açıklayacağım”

Filmde Fahri Kayahan rolünü kime oynatmayı düşünüyorsunuz? Sorusuna yanıt veren Küpeli; “Hiç bahsetmek istemiyorum. Spekülasyon olur. Filmin finansını daha tam net olarak ayarlayamadık. Film geri kalır, ondan sonra da kimseye laf anlatamayız. Her şey hazır olsun, kafamda isimler var" diye cevapladı.

Anket

vbet giriş