Erzurum’un 101. Yıldönümüne Muhteşem Program

Erzurum’un 101. Yıldönümüne Muhteşem Program

22-03-2019

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü ve Çanakkale Zaferi Özel Erzurum Bilim Teknik ve İnovasyon koleji öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hummalı bir çalışma sunucu Erzurum İbrahim Erkal Kültür Sanat Merkezinde coşkuyla kutlandı.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü ve Çanakkale Zaferi münasebetiyle Mustafa Kemal  Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türk’üm  diyene !’ sözünü pusula edinerek okul müdürü Hasan Soylu beyefendinin yönetiminde gençlere tarih bilincinin aşılanması için okul Müdür yardımcısı Müseffa KÜNİ, müzik öğretmeni Gülşah Toptaş ve bir grup öğrenciyle birlikte hala şehitlerin kanlarının bulunduğu Tabyalara ve Erzurum ‘da bulunan Nene Hatun 1877-1878 Türk-Rus Harbi şehitliğine, Kars kapı şehitliğine ziyarette bulunup Fatihalar okunup, her bir şehide karanfiller konularak kurtuluş marşımız olan İstiklal Marşı okunarak ziyaret son buldu. Okulda ise hem öğretmenler hem öğrenciler hummalı bir çalışma içerisine girdiler. Proğramda  ilk olarak Okul müdürü Hasan Soylu beyefendi konuşmalarında :’ Erzurumun değerlerine ,Çanakkale değerlerine,Vatana, Millete, bir olmaya değinerek ‘ öğretmenlerimizin ,öğrencilerimizin yaşattığı gurur paha biçilemez’diyerek sözlerini noktaladı

Erzurumun’un sembolü olan halk oyunları (dadaş kızları) beden eğitimi öğretmeni sayın Serap Palandöken öncülüğünde yönetildi.

Ardından Müdür yardımcısı aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olan Müseffa KÜNİ ,tarih öğretmeni,Tuba SAYMAZ ve bir grup öğrencinin hazırlamış olduğu tiyatroda  bundan 101 yıl önce Erzurum'un Türk beldesi olma mücadelesini veren ve bize bu vatanı emanet eden başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, Doğu'nun muzaffer kumandanı Kazım Karabekir Paşa, Halit Paşa, Rüştü Paşa ve istiklal şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak

bu sızı Alaca'dır, bu yara Ilıca'dır, bu ateş Cinistir, Yeşilyayla'dır, Tımar'dır. Yanıkdere'de diri diri yakılan masum Dadaşlardır yüreğimizde yanan bu ateş. Sızımız Karskapı'dır, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa Konaklarıdır diyerek hazırlamış oldukları tiyatroyu sundular ve müzik öğretmeni Gülşah TOPTAŞ’ın  yönetiminde 50 öğrenciden oluşan koruda vatan türküleri söylenerek bazen yürekler dağlandı,bazen de o müthiş Türk olma gururu yaşandı.Türk Dili ve Edebiyatı zümresinde ise Zeliha Tanbağa,Nagihan Peker,Sümeyra Ozan hanımefendiler yönetiminde  ise şiir ve yazılar öğrencilere çalıştırılarak okundu.Okul psikolojik danışmanı Binnaz ERBEK yönetiminde  öğrenci meclisiyle genel koordine sağlandı.    Proğram sonunda veliler memnun bir şekilde salondan ayrıldılar .

Anket

vbet giriş