Bağkur Primlerinde İndirim Bekliyoruz

Bağkur Primlerinde Esnaf Teşvik Edilmeli

08-12-2021

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Bağkur primlerinin yüksek olduğunu ifade ederek, esnafların primleri ödemekte zorlandığını söyledi.

Covid-19 salgın sürecinde esnaf ve sanatkarların çok etkilendiğini , bağkur primi başta olmak üzere vergi, kira ve giderlerini karşılayamadığını ifade eden Sesob Başkanı Beşir köksal, esnaf ve sanatkarların ödedikleri primlerin ağır geldiğini ve çok sayıda esnafın borçlu olduğunu belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımız pandemiden sonra artan maliyetler karşısında dayanacak gücü kalmadı. Zorluk ve sıkıntılar içerisinde faaliyet göstermeye çalışıyor. Bu nedenle en önemli ödeme kalemlerinden biri olan Bağ-Kur primlerini ödemesi de zorlaşıyor. Yeni yılda asgari ücrete gelecek zam Bağ-Kur primlerinin artmasına da neden olacaktır. En düşüğü 1055 TL olan primlerine yeni yılda zam yapılmamalıdır. Bağ-Kur primlerini düzenli bir şekilde ödeyen esnaf ve sanatkarlarımız için de 2016 yılından itibaren devam eden yüzde 5’lik prim, yüzde 10’a çıkarılmalı, bunun gibi ödemeyi kolaylığı sağlanmalıdır. Piyasada yaşanan kur yükselmesi ve sürekli artışlar nedeniyle esnaflarımız zor şartlar altında mesleğini devam ettirmekte ve tezgahlarına ürün koymakta zorlanmaktadır. Bu nedenle giderlerini de karşılayamadığı için primlerin düşürülmesi hem esnafımızı rahatlatacaktır hem de destek olacaktır” dedi.

EMEKLİLİK YAŞI GELMİŞ ESNAFLARIMIZ UNUTULMAMALI

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, esnafların primlerini ödemekte zorlandığını dile getirerek, emeklilik yaşı gelmiş prim gününü doldurmayan esnaf için de müjde beklediklerini vurgulayarak, “Emeklilik yaşı gelmiş fakat oda ve vergi kaydı olup Bağ-Kur kaydı olmayan esnaflarımız da unutulmamalıdır. Esnaflarımız, hafta sonu , bayram , tatil ayırt etmeksizin SSK’lıya göre neredeyse iki kat daha fazla mesai harcamaktadır. SSK’lı olanlar 7 bin 200 gün prim gün sayısı ile emekli olurken, esnaflarımız 9 bin günü doldurmak zorundadır. Bu yaklaşık 5 yıllık fark ile ilgili çalışma yapılmalı ve esnafımız rahatlatılmalıdır. Bağ-Kur, SSK ayrımına son verilerek emeklilik için prim gün sayısı eşitlenmelidir.” Diye konuştu

BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞÜK

Sivas Esob Başkanı Beşir Köksal, Bağ-Kur emekli maaşlarının çok düşük olduğunu , SSK’lı olanların 7200 gün prim sayısı ile esnafın ise 9 bin gün üzerinden emekli olmasına rağmen , maaşlarının yeterli olmaması nedeniyle zor şartlar altında hayatını sürdürdüğünü , Bağ-Kur maaşlarının yükseltilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anket

vbet giriş