Bakan Özhaseki ,Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Eden Bakan Özhaseki Kimsenin Endişesi Olmasın Bu Hasarların Altından Kalkacağız

03-05-2024

Özhaseki, “İyi niyetle yola çıktık. İyi niyetle yola çıkanın en büyük yardımcısının önce Cenab-ı Allah sonra vatandaşımız olduğuna inanıyorum. İnşallah bu hasarların altından da en kısa sürede kalkacağız.”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki beraberindeki heyet ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ile parti yöneticileri katıldı.

Er: İnşallah hep birlikte beraberce kısa süre içerisinde Malatya’yı ayağa kaldıracağız

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er yaptığı konuşmada, “Malatya’nın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ve sizden beklentileri oldukça fazla. İnşallah hep birlikte beraberce kısa süre içerisinde Malatya’yı ayağa kaldıracağız. Sizleri Malatya’da ağırlamaktan ve misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Özhaseki: Eksiklerin giderilmesi dönemidir

Yerel seçimler sonrasında Malatya’da vatandaşların tercihlerini özgür bir şekilde kullandıklarını belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Literatürümüzde güzel bir söz vardır: Seçim biter geçim başlar. Şimdi iş başında koşturma dönemi. Eksiklerin giderilmesi dönemidir. 14 ay kadar önce çok büyük bir deprem yaşadık. 9 saat arayla iki büyük depremle Türkiye sarsıldı. Bundan daha büyük bir felaketle herhalde bugüne kadar karşılaşmamıştık. 850 bin bağımsız birim yerle bir oldu. Zararların tespit edilmesiyle birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz. 1240 yerde şantiyemiz bulunmakta, 110 bin kişilik çalışan ordusuyla zararların giderilmesi için gayret gösteriyoruz. 4333 köyümüzde evler yapılıyor” dedi.

Özhaseki: Yapılanları tek tek gözden geçireceğiz

Bakan Özhaseki konuşmasının devamında, “Hiç kimsenin endişesi olmasın bu hasarların altından kalkacağız. Malatya’mızda özellikle kaç tane hak sahibi var, ne kadar konut yapmamız lazım, ne kadar işyeri yapmamız lazım inşaatlarımız ne durumda ayrıca merkez dışında 8 ilçemizde de inşaatlarımız devam ediyor. Yapılanları tek tek gözden geçireceğiz arkadaşlarımızla istişare edeceğiz. Yapmamız gerekenleri daha hızlı bir şekilde yapmanın gayretinde olacağız. İyi niyetle yola çıktık. İyi niyetle yola çıkanın en büyük yardımcısının önce Cenab-ı Allah sonra vatandaşımız olduğuna inanıyorum. İnşallah bu hasarların altından da en kısa sürede kalkacağız” ifadelerine yer verdi.

Anket

vbet giriş