Ağrıyla Mücadelenize Yardımcı Olacak 7 Yiyecek

Ağrıyla Mücadelenize Yardımcı Olacak 7 Yiyecek

17-03-2019

1. Zencefil

 

 

Fotoğraf: siala from Pixabay

 

 

Zencefil mide bulantısı önlemek ve mide ağrıları yatıştırıcı bilinen bir çok yıllık otsu bir bitkidir. Zencefil ayrıca, artritin neden olduğu eklem ağrıları ve adet ağrıları gibi ağrılarla da savaşta yardımcı olabilir.

2. Kabak çekirdeği

 

 

Fotoğraf: engin akyurt from Pixabay

 

 

Kabak çekirdeği, baş ağrıları durgunluğa yardımcı olabilecek bir mineral olan mükemmel bir magnezyumkaynağıdır. Ek olarak, osteoporoz tedavisine katkıda bulunabilir. Vücuda magnezyum beslemesini arttırmak için günlük menüye badem, ıspanak, lahana veya fasulye ekleyin.

3. Somon balığı

 

 

Fotoğraf: NjoyHarmony from Pixabay

 

 

Somon, antioksidanlar ve omega-3 yağ asitleri ile yüklenir, onu menüye dahil etmesi gereken sağlıklı yiyecekler olarak konumlandıran bileşenler içerir. Kalp için sağlıklı bir besin olarak kabul edilir ve romatoid artritin neden olduğu artrit ağrılarını hafifletir . Ton balığı, sardalya ve uskumru gibi diğer balıklar da başarılı bir seçim olacaktır.

4. Zerdeçal

 

 

Fotoğraf: Ajale from Pixabay

 

 

Zerdeçal, iltihap da dahil olmak üzere vücutta meydana gelen çeşitli süreçleri etkileyebilir. Romatoid artritli ve osteoartritli insanları inceleyen ve zerdeçal yerine geçenleri inceleyen çalışmalar, portakal bileşeninin yürüyüş sırasında ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu buldu.

5. Sızma zeytinyağı

 

 

Fotoğraf: Francesco Nigro from Pixabay

 

 

Çeşitli çalışmalar, sızma zeytinyağında oleokant denilen bir bileşenin, anti-enflamatuar bir madde olarak işlev gördüğünü tanımlamıştır. Ek olarak, zeytinyağı da uygun eklem aktivitesinin korunmasına yardımcı olur.

6. Biber

 

 

Fotoğraf: Jill Wellington from Pixabay

 

 

Biber için temel bileşen olan Kapsaisin, ağrı giderici özellikleri ile iyi bilinmektedir.Ayrıca, keskinlik beynin ağrı sinyallerini engellediği bilinen endorfin salgılamasına neden olmaktadır. Erken çalışmalar, acı biber yemenin iltihabı hafifletmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

7. Nane

 

 

Fotoğraf:  congerdesign from Pixabay

 

 

Nane yağı, irritabl barsak sendromu ve mide ağrıları ve tahrişlerini hafifletebilir ve mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Bir çalışma, bir bardak nane çayının (Hippitis kerante adlı bir bitkiden yapılmış) analjeziklerin etkinliği kadar ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu buldu.

Anket

vbet giriş